Bureau Zee

mei 2010

Bureau Zee is het bureau van Anjet van Linge. Zij is traint, analyseert en geeft vorm aan bedrijfsprocessen. Momenteel houdt zij een sabbatical en luistert naar de stilte en houwt beeld.

  • A rocketship in space
  • A rocketship in space
  • A rocketship in space
  • A rocketship in space

Nadat Anjet door Ankie Stoutjesdijk een nieuwe huisstijl had laten maken zijn zij gezamenlijk op zoek gegaan naar iemand die de website kon maken. Geen gewone website maar een website met een eigen vorm.

De website bestaat uit een groot veld van driehoeken -die samen een ruit of een hexagram of een (ruimtelijke) kubus kunnen vormen.  In dit veld is een horizon in de vorm van een rode lijn. Anjet kan in het veld plekken kiezen om pagina’s of posts aan te koppelen. Zo’n plek kan verschillende vormen en kleuren hebben en zichtbaar of onzichtbaar zijn. Ook kunnen verschillende plekken gekoppeld worden, waardoor bepaalde vormclusters nog sterker verbonden raken.

De site wordt bijgehouden met behulp van Wordpress. Het kiezen van plekken gebeurt mbv jQuery (voor de nieuwsgierigen: houdt de shift-toets ingedrukt terwijl de muis over het veld wordt bewogen; verander de vorm door eenmaal de letter H (hexagram) in te toetsen, of de letter R (ruit), of weer terug naar de driehoek met de T (triangle)), net als het manoeuvreren in het veld.

Door de bijzonder manier van navigeren zou het niet mogelijk zijn voor de bezoeker om een ‘history’ aan te leggen, waardoor de ‘back’ knop van de browser onbruikbaar zou zijn. Ook is het hierdoor lastiger om bijvoorbeeld een link naar een specifieke pagina te mailen. Beide bezwaren zijn opgelost mbv de jquery-history-plugin.