Holland Festival

eind 2008-begin 2009

De website van het Holland Festival, internationaal festival voor theater, muziek, dans, opera, film en beeldende kunsten.

  • A rocketship in space
  • A rocketship in space
  • A rocketship in space
  • A rocketship in space
  • A rocketship in space
  • A rocketship in space

Het maken van de website van het Holland Festival begon toen ik nog in dienst was bij Basic Orange. De laatste hand aan vormgeving en front-end-coding heb ik als freelancer gedaan.

De website is opgebouwd uit losse elementen, die, -was de bedoeling- met behulp van het CMS van Basic Orange op verschillende pagina’s geplaatst kunnen worden. Op deze manier kunnen pagina heel vol of heel leeg gemaakt worden. De vol- of leegheid zou een weerspiegeling zijn van de ‘fase’ waarin het festival zich bevindt: Tijdens het festival, in aanloop naar het festival of tussen twee festivals in.

Omdat er elk jaar een nieuwe vormgeving gemaakt wordt voor het festival is in de ‘standaard’ layout van de website zo min mogelijk ‘opschmuck’ gebruikt. Wel is het mogelijk om per jaar een aantal elementen toe te voegen of te verwijderen uit de standaardvormgeving, zodat de site elk jaar de vormgeving van dat jaar ademt.

de Agendabrowser

De agendabrowser biedt een -voor het web- onconventioneel overzicht van de voorstellingen van dat jaar. De agendabrowser is gebouwd in jQuery. De bezoeker krijgt een overzicht te zien van het hele -of een deel van- het festival en kan met behulp van een ‘slider’ zijn zicht verbreden of versmallen. Met behulp van een aantal extra filters kunnen zo telkens verschillende overzichten uit de agenda gehaald worden. De jQuery voor de agendabrowser heb ik grotendeels geschreven in samenwerking met Basic Orange-collega Remmelt Koenes.

iov
Basic Orange