Koninklijk Concertgebouworkest

2008

Concept, vormgeving en front-end-coding voor de website van het Koninklijk Concertgebouworkest. Gemaakt in dienst van Basic Orange.

  • A rocketship in space
  • A rocketship in space
  • A rocketship in space
  • A rocketship in space
  • A rocketship in space

Als designer bij Basic Orange heb ik de nieuwe website van het Koninklijk Concertgebouworkest vormgegeven. Het concept is tot stand gekomen in samenwerking met collega Martijn van Osch. De front-end-coding is weer van mijn hand.

De huisstijl van het KCO is van de hand van Atelier Rene Knip. De typografie daarin neemt een belangrijke positie in. Omdat deze typografie niet te gebruiken is voor dynamische teksten (het KCO-font is geen font, maar wordt altijd met de hand opgemaakt), was het niet mogelijk om hierop de site te baseren. Wel was de vlakverdeling en het kleurenspel goed bruikbaar.

De site is gebouwd op vier pijlers voortkomend uit de betrokkenheid die het KCO wil uitstralen met zijn publiek: Bezoek/Ontmoet/Luister/Info Alle informatie van, over en rond het KCO is te vatten in een van deze hoofdcategorieen. Rondom deze pijlers bouwt zich afhankelijk van de gekozen pagina een nieuwe ‘bouwwerk’ op van informatie-blokken. De ‘tegenvorm’ van deze dynamische bouwwerken toont telkens een achtergrond waarboven het bwouwerk zweeft. Die achtergrond kan met het CMS zelf worden ingevuld.

iov
Basic Orange